När debutalbumet VÄGSKÄL kom fick det ett mycket positivt mottagande.


Spåren finns på plattformar för streaming eller nedladdning såsom Spotify, Apple Music, YouTube och många fler.


Recension av Peter Bengtsson i Visor, nordisk tidskrift för visor och singer/songwriters:

Björn Larssons Vägskäl skulle man kunna kalla en salig blandning, men på något märkligt sätt hänger den ändå ihop. Jag menar, här finns allt från George Brassens, Vysotskij och Jacques Werup, via Prøysen, Ferlin och Cornelis till Ulf Lundell och Ola Magnell.

Att allt hänger ihop beror på den medvetna produktionen med Micke Nilssons kontrabas som stabil ryggrad utsmyckat med gitarrspel av Pelle Jernryd och Björn Larsson själv. Vanlig gitarr är uppblandad med bariton-, resonator- och Weissenborngitarr och det ger variation i ljudbilden. För den välgjorda produktionen står Homesick Mac (Dragan Ruzic), som själv är en eminent musikant och gitarrist. Det här faller mig väldigt väl på läppen och det låter väldigt snyggt!

Björn Larssons röst lämpar sig också väl för denna blandning av olika stilar. Han har dessutom gjort ett fint urval av låtar och i allt övrigt ett gediget hantverk. Den här plattan kommer att snurra på min CD-spelare den närmaste tiden.


Recension av Daniel Gustavsson i Lira Musikmagasin:

Björn Larsson har kuskat runt i Norden ett par år och framfört visor. Larsson själv skriver på skivkonvolutet att han är lite skeptisk till ordet visa; han gör sånger där berättelser, karaktärer och stämningar har stor betydelse.

Nu gör han skivdebut med en skiva där han gör alla möjliga sorters musikaliska berättelser. Larsson tolkar allt från Ulf Lundell och Ola Magnell till Vladimir Vysotskij och Nils Ferlin. Han vågar sig till och med på att göra en uppföljare till Vreeswijk-klassikern Brev från kolonien, som här heter Brev från äldrevården (med text av Claes Virdeborn).

Man kan gilla musik utifrån många olika ingångar. Man kan gilla ett specifikt intrument, eller en rytm. Det som är viktigast för mig personligen är texterna. Så för mig är Vägskäl en fantastisk skiva. Alla som går igång på det musikaliska berättandet har mycket att hämta här. Oavsett om man kallar det för visa (som nog ändå ligger närmast), folkmusik eller country. Bra är det hur som helst.

 

Vägskäl fanns också med på Lira Lyssna (CD), bland de 16 album som valts ut av de 147 som recenserades.

Vägskäl uppmärksammades i Vega Visor på YLE Radio Vega (finlandssvenska riksradion) och Björn har medverkat i direktsändning i Sveriges Radio.


Hanne Juul, tidigare kursansvarig på Vislinjen på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv:

Kvalitet rakt igenom. Bra urval av visor, inga svackor. Björn fungerar bra även som skivartist (bara ljud, kan inte ses). Allvar, utan glimt. Bra! Rösten - bra omfång, klangfärg mm. En av de få CDs jag kommer att spela om igen.

 

Andra lyssnare:

Så har den landat! Efterlängtad! Avnjutes just i detta nu med en espresso…

Mmmmm.... när kommer nästa skiva? , för den här lär väl snart vara sönderspelad.

Grät en rejäl skvätt till "Av ständig oro" så jag tycker du ska känna dig nöjd. Väldigt fin tolkning!

Blir på gott humör när jag lyssnar på Björn Larssons nya cd. Så bra!!! Och snygg är den också…

Spännande ljudbild och behagligt minimalistiskt.

Sällan man hör musiker som så fulländat går in för att lyfta artisten istället för att framhäva sig själva.

En fantastisk skiva som jag lyssnar på varje dag.

En ny vis-CD damp ned i min brevlåda. Den kom från Björn Larsson i Gullspång. En vissångare med en gedigen bakgrund i den svenska visan. Det kan jag säga: Det var en njutning att sätta sig vid spelaren och lyssna. Ur högtalarna strömmade en underbar blandning av visor. Namnet på skivan ”VÄGSKÄL” är mycket välfunnet. Björn tar oss med på en resa genom Sverige, Finland, Frankrike och genom våra inre landskap, genom sociala situationer. Visorna framför Björn med en underbar blandning av humor och allvar. Varje ord i texterna väger han på guldvåg för att få fram visans budskap. Att det sedan är ett underbart gitarrspel till texterna är underbart. Björn har Pelle Jernryd på diverse gitarrer som medmusikant. Även basisten Micke Nilssons kontrabasspel är en skön grund på samtliga spår.
Till alla visälskare vill jag säga: Skaffa skivan och njut!